Ga naar hoofdinhoud

2014-11-15 | HVBS DS1 – OBW | 08-09

Zaterdagavond stond het duel tussen de twee onderste ploegen van de Hoofdklasse B op het programma.
De dames uit Spakenburg hadden als teambuildings activiteit gezamenlijk vooraf de wedstrijd een broodmaaltijd genuttigd.
Dit was ook te zien in de wedstrijd.

Beide teams waren volledig aan elkaar gewaagd en de score ging ook gelijk op. Ook beide defensies waren erg goed op dreef en dit kwam tot uiting in de ruststand van 4-3 in het voordeel van de Spakenburgsen.
Na de theepauze waarin de puntjes op de bekende “i” moesten worden gezet.

Nadat beide teams nog een keer hadden gescoord, liep HvBS wat averij op door onnodige tijdstraffen en hierdoor kregen ze te maken met een twee doelpunten achterstand. Op tien minuten voor het einde kregen Amber Koelewijn en haar tegenstandster, die in een sportief gevecht om de bal waren, helemaal onterecht beiden een rode kaart van de erg zwak leidende scheidsrechters. Beide teams raakte hierdoor ietwat in onbalans, maar herstelden gaandeweg de wedstrijd weer.
Op pure wilskracht en vechtlust werd de achterstand weer goed gemaakt en met nog twee minuten te spelen was het volledig gelijk 8-8.
Op dat moment kreeg HvBS een verdiende strafworp die echter niet werd verzilverd, waarop 1 minuut voor tijid OBW een volkomen onterechte strafworp werd toegekend, die wel werd benut.

Hiermee kwam de eindstand op 8-9 in het voor de van de tegenstanders uit Zevenaar.

Dit was een wedstrijd die geen winnaar of verliezer verdiende en een gelijkspel zou de werkelijkheid benaderen. Helaas mocht het niet zo zijn. Door onervarenheid en lef werden de punten niet in Spakenburg gehouden.
Toch zit er progressie in de groep en zullen de resultaten uiteindelijk vanzelf komen.

De doelpuntenmaaksters waren: Dominique Ruizendaal 3x, Annet Koelewijn 2x, Amber Koelewijn 1x, Denise Zwaan 1x en Pamela Schoenmaker 1x

Met sportieve groet,

Uw verslaggever.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken