Ga naar hoofdinhoud

2014-11-08 | Lettele – HVBS DS 1 | 20 – 16

De dames van HvBS gingen zaterdagavond hoopvol op zoek naar sporthal “de Uutvlog” in Bathmen alwaar de tegenstander van dienst HV Lettele was. Een ervaren ploeg die een tweetal speelsters zag overstappen naar een andere vereniging.
Bij het team uit Spakenburg is Roos van Dijk-Koelewijn gestopt ivm zwangerschap. Hiermee leverde HvBS weer een boel ervaring in.
Totaal zeven (!) speelsters uit het team van vorig seizoen.

De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op en de dekking, onder aanvoering van Hillegonde Bos, stond een puik potje verdedigen weg te geven. Toch liep de tegenstander beetje bij beetje weg door met name onzorgvuldig afmaken van de gecreeerde kansen van HvBS. De ruststand was 11-7.

In de tweede helft ging het volledig gelijk op en konden de Spakenburgse dames inlopen tot twee doelpunten. Wederom werden enkele vrije kansen niet benut en hiervan profiteerde Lettele goed met enkele goede breaks. Ondanks een paar fantastische reddingen van Jannike v.d. Vuurst bleef Lettele aan de goede kant van de score en werd de eindstand bepaald op 20-16 in het voordeel van de Sallandsen.

De dames van HvBS zitten nog in de hoek waar de klappen vallen en dat is vooral te wijten aan een gebrek aan ervaring en nog niet goed op elkaar ingespeeld zijn. Als dit team hard blijft werken (en dat doen ze) en vooral wat meer zelfvertrouwen krijgt, dan kunnen ze nog heel wat groeien. Het aantal kansen die werden gecreeerd biedt in ieder geval perspectief voor de toekomst. Ook de jongere speelsters gaan dan die kansen erin gooien.

A.s dinsdagavond om 20:00 uur wordt in de Stormvogel de bekerwedstrijd tegen Havas DS1 afgewerkt. Hopelijk is het net zo’n leuke en spannende wedstrijd als in de eerste ronde tegen NEA.

Komt allen!

De doelpunten werden gemaakt door: Femke Intema 4x, Mariëlle v.d. Horst 3x, Sacha Roelofs 3x, Dominique Ruizendaal 2x, Amber Koelewijn 1x, Denise Zwaan 1x, Lisanne v.d. Horst 1x en Pamela Schoenmaker 1x.

Met vriendelijke sportgroet,

Uw verslaggever.

lees hieronder het verslag van de tegenstander

Afgelopen zaterdag stond ons de wedstrijd tegen HVBS te wachten. De meiden uit Bunschoten Spakenburg spelen dit seizoen met een totaal ander team dan vorig seizoen waardoor we niet goed wisten wat we konden verwachten. Uit de uitslagen van hun eerdere wedstrijden bleek dat zij maar weinig tot scoren kwamen, hierdoor kregen wij goede hoop.

We begonnen de wedstrijd direct met een 1-0 achterstand maar door een snelle midden-uit wist Yara ons weer op gelijke hoogte te brengen. Vanaf dat moment hebben we de rest van de wedstrijd niet meer tegen een achterstand aangekeken.

We gingen de rust dan ook in met een 11-7 voorsprong.

De tweede helft begonnen we niet heel sterk en HVBS wist terug te komen tot 11-9. Door wat slordig en gehaast spel kwam HVBS zelfs nog terug tot 1 doelpunt verschil, maar na een paar snelle tegenaanvallen van ons wisten we de voorsprong weer uit te bouwen tot een verschil van vijf doelpunten. Deze voorsprong hebben we tot het eind weten te behouden waardoor we de wedstrijd afsloten met 20-16 winst.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken