Ga naar hoofdinhoud

2014-10-25 | Wesepe – HVBS DS1 |25 – 12

Wederom een flinke trip naar de Sallandse Heuvelrug.
De Spakenburgse dames moesten naar het pittoreske Olst in Overijssel. Onderweg viel de straatverlichting uit in de hele provincie, waardoor het navigeren wat lastiger werd. Uiteindelijk was iedereen op tijd op de plaats van bestemming.

De tegenstander, Wesepe, is afgelopen seizoen gedegradeert uit de 2e divisie en hebben aspiratie om direct weer te promoveren. Ze vertrokken als een raket uit de startblokken en na 10 minuten keek HvBS al tegen een 7-1 achterstand aan. Daarna stokte de doelpuntenproductie een beetje, omdat de Spakenburgsen verdedigend meer greep kregen op het snelle aanvalsspel van Wesepe. Helaas was HvBS niet bij machte om de goede dekking van de tegenstander te breken.

De rust werd ingegaan met een 10-3 stand.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste. Wesepe vertrok razendsnel en liep een aantal doelpunten uit voordat HvBS hun zaakjes op een rij hadden en fatsoenlijk tegenstand konden bieden. Het aanvallende spel begon iets beter te lopen, maar enkele keren knullig balverlies leidde tot evenveel effectieve breaks. Verdedigend ging het iets beter en met name beide keepsters, Hillegonde en Jannike, onderscheidden zich in positieve zin. Ze stopten vele ballen.

HvBS bleef de hele wedstrijd knokken voor een beter resultaat, maar was uiteindelijk toch niet opgewassen tegen een goed ingespeelde tegenstander.

Als de inzet en de teamspirit positief blijven, zullen de dames uit Spakenburg nog wel een aantal punten sprokkelen.
Er zijn nog voldoende mogelijkheden om te groeien en beter ingespeeld te raken met elkaar.

De doelpunten werden gemaakt door: Dominique Ruizendaal 3x, Roos van Dijk 3x, Mariëlle van der Horst 2x, Sacha Roelofs 2x, Femke Intema 1x en Amber Koelewijn 1x.

Met vriendelijke sportgroet,

’t Brabants Boerke

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken