Ga naar hoofdinhoud

2014-03-22 | HvBS dames 1 – van Niel/Voorwaarts 21-23

HVBS verliest laatste thuiswedstrijd nipt van Voorwaarts

Het seizoen loopt ten einde en de dames van HVBS zullen genoegen moeten nemen met een klassering net onder de top drie. Na al een aantal seizoenen als tweede geëindigd te zijn lijkt dit misschien een wat teleurstellend resultaat. Echter, de ploegen twee tot en met zes van de ranglijst waren zeer aan elkaar gewaagd en hebben over en weer van elkaar gewonnen. De kampioen Kwiek speelde constant goed en was net een tikje beter dan de rest. De stand van dit jaar kan niets anders dan een leuke strijd voor volgend seizoen beloven.

Deze zaterdag wordt er tijdens de laatste thuiswedstrijd aangetreden tegen de nummer twee, de dames van Voorwaarts. Deze ploeg kan qua spel wel wat vergeleken worden met HVBS waarbij de kracht hem zit in de teamprestatie en minder in individuele kwaliteiten. Tevens is er een sterke opbouwrij.

HVBS is de sterkste in het eerste kwartier van de wedstrijd waarbij het een voorsprong pakt van vier punten tot 7-3. Helaas zakt het spel van HVBS daarna in als het gaat om de aanval en blijven de doelpunten uit. Voorwaarts komt juist in dit tweede deel van de eerste helft beter op dreef en profiteert van balverlies van HVBS door vanuit de snelle tegenaanval te scoren. Ook zijn de hoeken van Voorwaarts zeer trefzeker ondanks uitstekend keeperswerk van de sterkste speelster van HVBS vanavond, keepster Jannike van der Vuurst. Met een ruststand van 8-11 heeft Voorwaarts een lastig te dichten gat van drie doelpunten geslagen.

HVBS kan het sterke begin van de eerste helft niet evenaren in de tweede helft. Er moet te vaak worden ingegrepen in de verdediging wat een aantal tijdstraffen tot gevolg heeft en de marge van vier á vijf doelpunten in het voordeel van Voorwaarts blijft stand houden. Tot halverwege de tweede helft; zoals wel vaker blijkt HVBS niet zomaar verslagen en het lijkt te beseffen dat een ruim verlies, van deze redelijk gelijkwaardige ploeg, absoluut niet nodig is. Het spel van HVBS wordt feller en de verdediging sluit beter. Deze keer moet Voorwaarts een aantal keren aan de rem trekken en HVBS kan dichterbij komen middels een aantal penalty’s en succesvolle snelle tegenaanvallen. Zo brengt het slot van deze wedstrijd toch nog enige spanning. De eerder gemaakte voorsprong van Voorwaarts blijkt echter voldoende en de eindstand is 21-23.

Na de wedstrijd wordt coach Michel van der Horst bedankt voor zijn inzet de afgelopen drie succesvolle seizoenen. Volgend seizoen zal een nieuwe coach de dames van HVBS gaan aansturen.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken