Skip to content

2014-03-15 | Wessels Keukens/Pacelli – HvBS dames 1 | 22-20

Na een autorit van ruim een uur komen de dames in het plaatsje Zieuwent aan. Na een praatje vd trainer/coach Michel vd Horst en een warmloopsessie beginnen de dames slecht aan de wedstrijd. Na een paar minuten staan ze al met drie doelpunten achter. Hierna is HVBS wakker en begint zij olv Margriet van Kesteren en Sacha Roelofs ook te scoren. HVBS heeft de goede linkeropbouwster van Pacelli aardig in de tang maar de hoeken scoren te veel door de goede druk die gelegd word. Zo gaat het  gelijk op en gaan de teams de rust in met twee doelpunten verschil in het voordeel van HVBS, 08-10.

Na de rust scoort Pacelli gelijk weer en komt op gelijke hoogte en gaat er dan overheen. Bij  HVBS scoren Corinne vd Brom en Roos van Dijk nog een paar mooie doelpunten van afstand maar dan slaat de vermoeidheid toe door de krappe selectie en worden er grote kansen gemist. Jannike vd Vuurst stopt nog wel twee vd vier penalty’s maar dat mocht niet baten. In de spannende laatste minuut staat het 21-20 voor Pacelli en heeft HVBS nog kans op de gelijkmaker maar de bal wordt onderschept en Pacelli scoort en bepaalt de eindstand op 22-20.

Volgende week speelt dames 1 de laatste thuiswedstrijd in sporthal de Kuil om 19:30. Daarna speelt het combiteam om 20:45.  Dus kom allemaal naar de kuil!


Lees hieronder het verslag van de tegenstander

Zieuwent – Afgelopen zaterdag speelden de dames een thuiswedstrijd tegen de dames van HVBS. HVBS staat op de vierde plek en uit werd er nipt verloren met 1 doelpunt verschil. De dames zagen dus kansen bij deze thuiswedstrijd en wilden de punten thuis houden.

Pacelli begon de wedstrijd erg sterk. De eerste tien minuten waren de dames erg fel en ze liepen al gauw uit naar een 4-1 voorsprong. Toch gaven de dames van HVBS het niet op en bleven ze scoren. Pacelli liet het in de verdediging liggen, ze stonden te open en er werd niet goed meer samengewerkt waardoor HVBS bij kon blijven. Mede doordat de dames te gehaast gingen spelen kwamen er veel afspeelfouten waar HVBS weer van kon profiteren. Ruststand was dan ook 8-10 in het voordeel van HVBS.

In de rust gaf coach Hedwig Arink aan dat het de in de verdediging weer compacter moest. Ook moesten de dames met snelheid over HVBS walsen. 30 minuten lang moesten er breaks gerend worden en pacelli mocht zich niet aanpassen aan het tragere spel van HVBS.
De tweede helft werd er sterk begonnen er werd vaak achter elkaar gescoord uit snelle aanvallen. Toch gaven ze de doelpunten te makkelijk weg waardoor HVBS bij kon blijven. De dames bleven knokken en pasten zich niet aan de tegenstander. De dames bleven hun eigen snelle spel spelen waardoor ze uiteindelijk 2 doelpunten los kwamen te staan. 22-20 was uiteindelijk de einduitslag.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken