Ga naar hoofdinhoud

2014-02-22 Plus Severijn/Heeten – HvBS dames 1

Afgelopen zaterdag moest het eerste damesteam aantreden tegen Plus Severijn/Heeten. De vorige wedstrijd tegen Heeten hadden de dames gewonnen met 29-25.  De laatste uitwedstrijden zijn allemaal verloren dus het moest er weer eens van komen.

De dames begonnen de wedstrijd stroef. Er was te weinig baltempo in de aanval maar gelukkig werden er wel breaks gelopen. Het blok stond niet helemaal goed in het midden dus de middenopbouwster van Heeten knalde er  een paar in. Zo ging het op en neer met de doelpunten. Tweede kwartier vd eerste helft ging het beter en met leuke snelle aanvallen ging HvBs de rust in met een 10-8 voorsprong.

In de rust werd gezegd dat de middenopbouwster eerder aangepakt moest worden en het tempo omhoog moet en er bepaalde wissels ingezet moesten worden. Met die woorden vd coach in het achterhoofd gingen de meiden het veld op om er een leuke tweede helft van te maken. Dat ging ook goed en in no time stond HvBS met 6 doelpunten voor. Toen gingen de scheidsrechters zich er mee bemoeien. Alles werd doodgefloten door een vrije bal te geven aan HvBs kant, en de dames van Heeten kregen penalty’s mee en twee minuten tijdstraf voor HvBS. De dames van Heeten kwamen terug tot twee doelpunten verschil. Toen kreeg HvBS eindelijk een penalty mee en een twee minuten tijdstraf voor Heeten na meer dan 50! minuten handbal. Die werd er hard ingegooid door Marina de Jong. Heeten scoorde nog een keer maar gelijk een tegendoelpunt van Sacha Roelofs erachteraan bepaalde de eindstand op 18-22.

Zoals de coach zei na de wedstrijd hebben de dames gewonnen van twee tegenstanders. Goed gedaan meiden! Door werklust en inzet hebben jullie de overwinning naar je toegetrokken!

 


Lees hieronder het verslag van de tegenstander

Gisteren speelden we de thuiswedstrijd tegen HVBS.
We wisten dat we ook nu de punten weer goed konden gebruiken om volgend seizoen in deze klasse te mogen blijven spelen.
De vorige uitwedstrijd tegen HVBS hadden we verloren met 25-29. We wisten nog van deze wedstrijd dat we een tegenstander tegenover ons hadden met een defensieve en fysieke dekking.
We kregen daarom ook de opdracht om ons eigen spelletje te spelen, op snelheid maar dat we nu ook gebruik moesten maken van onze afstandsschoten.
De eerste helft begonnen we goed en namen meteen het voortouw. Het lukte aardig om op snelheid te spelen en we knalden er ook een aantal op afstand in. De wedstrijd ging gelijk op en we gingen de rust in met een stand van 8-10 in het voordeel van HVBS.

De tweede helft moesten we niet verslappen en alles op alles zetten om de wedstrijd naar ons toe te trekken.
Helaas lieten we ons toch meeslepen in het tempo van de tegenstander, waardoor we niet meer in ons eigen spelletje kwamen en het tempo er bij ons een beetje uit ging. We konden de knop niet goed genoeg omzetten en de keepster van HVBS was voor ons met haar goede keeperswerk ook een struikelblok.

We hebben we met z’n allen deze wedstrijd weer geknokt en gestreden tot de laatste seconde, maar helaas zat het er gisteravond niet in om de punten thuis te houden.
Eindstand: 18-22.

Volgend weekend hebben we rust en 8 maart spelen we de uitwedstrijd tegen LHC om 20:15 uur.
Hopelijk tot dan want we kunnen alle steun gebruiken in het slot van deze competitie!!

Doelpunten: Lisa 3, Liset 3, Maureen 3, Amèl 3, Kim 2, Hanneke , Astrid, Dewi en Diede

Bron: handbalheeten.nl

 

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken