Ga naar hoofdinhoud

2014-02-15 |HvBS dames 1 – Haarle | 28-19

15-02-14  HvBS DS1 – Haarle/auto service DS 1HvBS moest aantreden tegen de nummer 11 op de ranglijst. Een ploeg die zich kenmerkt door jonge speelsters, die verdedigend niet heel sterk zijn, maar zoals in hun verslagen te lezen is wel snel zijn. Op doel bij HvBS dit keer weer Hellen van den Hoogen. De vorige wedstrijd tegen wasmeer heeft zij een uitstekende wedstrijd gekeept dus de dames waren erg blij dat ze weer kon invallen.
Hvbs opent de wedstrijd met veel snelle aanvallen. De dames laten zien dat ze als team goed op elkaar zijn ingespeeld en spelen de snelle aanvallen prachtig uit. Het mooie samenspel werpt zijn vruchten af, HvBS staat al snel flink voor. De tegenpartij legt goed druk maar er wordt niet veel gescoord. Afstand schutters bezitten ze niet en ook één op één wil het niet lukken. Ze weten een keer mooi de cirkelspeelster te vinden en scoren op deze manier. Voor de rest scoren ze uit breaks door dom balverlies van HvBS. Verdedigend staat het bij HvBS uitstekend. waardoor de tegenpartij er niet meer doorheen weet te komen. Een aantal afstandschoten worden er gelost maar de dames van HvBS blokken deze ballen keer op keer. HvBS laat het publiek nog wat mooie aanvallen zien, waarbij eigenlijk iedereen wel de kans krijgt om tot scoren te komen. De ruststand is 14-6, waarbij de dames van HvBS trots mogen zijn op Helen die een uitstekende wedstrijd staat te keepen.

Over de tweede helft valt weinig nieuws te zeggen.  Haarle weet de tweede helft vaker hun hoeken vrij te spelen. Deze weten niet altijd tot scoren te komen, omdat Hellen ook de tweede helft goed keept. HvBS laat ook de tweede helft snel spel zien, waarbij het spel iets slordiger wordt. Ze  zetten veel wissels in en zijn soms te gretig waardoor niet alles lukt en de concentratie af en toe verslapt.De dames raken wat vermoeid maar ondanks dat laten ze de keepster van Haarle veelvuldig de bal uit het net vissen. Coach Michel van der Horst, wisselt veel door deze wedstrijd. Zo komt ook de jonge Lisanne van der Horst, die pas 16 is, aan speelminuten. Ze benut de ruimte die haar verdedigster geeft en scoort een aantal mooie doelpunten. HvBS heeft het publiek snel en gevarieerd spel laten zien en veel kunnen oefenen ondanks de afwezigheid van keepster Jannike vd Vuurst en opbouwster Rosemary van Dijk. Coach Michel van der Horst kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Eindstand 28-19 in het voordeel van HvBS


Lees hieronder het verslag van de tegenstander

Afgelopen zaterdag speelden we de uitwedstrijd tegen HVBS. We moesten aantreden zonder Linda (ingescheurde enkelbanden) en Marthe (knieblessure, nog niet duidelijk wat er is) en Anique (enkelblessure), maar dit werd heel goed opgevangen door Laura, Seline en Iris. Gezien de thuiswedstrijd, die we verloren met 13 – 23, hadden we niet heel veel vertrouwen in een goede afloop. Maar toch weet je het nooit, we konden vrij handballen en hadden niets te verliezen.

HVBS heeft een heel ervaren team en de verdediging staat erg defensief en sterk met de lange dames. Wij konden het gaatje niet vinden, waardoor we met afronden vaak in hun blok terecht kwamen en zij een break konden lopen. 6 van de eerste 10 goals wisten zij hieruit te scoren. De rust gingen we in met een 14-6 achterstand.

De tweede helft verliep wat beter. De ruimte die we kregen bij hun was vooral in de eerste fase, want ze waren niet snel terug in de verdediging en in de 4e fase hadden wij het moeilijk. Maar zowaar begonnen we de tweede helft met 3 doelpunten uit de 4e fase. Kim was op dreef en schoot de ene na de andere bal vanuit de linkerhoek in het doel. Ook konden we in de tweede helft wat meer break outs lopen. Al met al hebben we het in het begin van de wedstrijd weggegeven en dit konden we niet meer inhalen.

Volgende week treffen we LHC thuis, de uitwedstrijd was heel erg lastig en we hopen thuis een betere wedstrijd neer te zetten. Dus we hopen op veel steun van de supporters!

Scores:
Christy van Breen 3, Kim Nijenkamp 10, Inge Zwijnenberg 1, Marlijn Besten 3, Sandra Heerink 2

Bron: www.sallandcentraal.nl

Fotografie: Niels van Kesteren

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken