Ga naar hoofdinhoud

2014-01-25 | hv Lettele – HvBS dames 1| 27 – 23

Na een overtuigende wedstrijd van vorige week trad HvBS dit weekend aan tegen de dames van Lettelen uit Bathmen. Lettele bezet de zesde plaats op de ranglijst. Een snelle ploeg die beschikt over een aantal goede spelers.

Het spel begint aan beide kanten wat slordig. Er worden wat schoten gelost maar veel gaan naast het doel. Marina Heinen opent de score voor HvBS. Zij doet waar ze goed in is en schiet de bal van afstand keihard in de kruising 0-1. Het spel blijft slordig en dan met name aan de kant van HvBS. Door een teveel aan balverlies krijgt Lettele steeds de kans op de break te gaan. HvBS schakelt slecht om. Na een aantal doelpunten vanuit de break laat Daphne Schouten uitstekend verdedigingswerk zien waardoor Lettele die opnieuw een break kan lopen niet tot scoren komt.
In de verdediging mist overtuiging, Lettele kan te makkelijk scoren.
Als HvBS het tij probeert te keren laat het wat mooie aanvallen zien. Zo wordt hoekspeelster Sasha Roeloft uitstekend aangespeeld door Marina Heinen en zij laat de bal eindigen in het net. Ook cirkelspeelster Chrissie Rijkhoek wordt een aantal keer gevonden.  Het is echter nog niet genoeg. HvBS gaat de rust in met een kleine achterstand, 15-12

Tijdens de rust krijgen de dames veel tips van trainer Michel van der Horst. Hij is niet tevreden over de wedstrijd en zegt wat er beter moet. Na de rust starten de dames van HvBS met de bal. HvBS begint echter erg slecht. Lettele stapt erg ver uit en onderschept vaak de bal waardoor er opnieuw veel breaks gelopen worden. HvBS laat daarna vooral verdedigend wat beter werk zien. Veel ballen van Lettele worden geblokt door Margriet van Kesteren en Chrissie Rijkhoek. Ook keepster Jannike van de Vuurst laat zien dat ze wat doet met de tips die ze kreeg in de rust. Nu is ze wel in staat de ballen die de goede hoekspeelster van Lettele gooit tegen te houden.

Door een aantal blessures aan de kant van HvBS kan er niet optimaal worden doorgewisseld. De jongste speelster Lisanne van der Horst kan deze wedstrijd veel speelminuten maken. Ze laat zien dat ze goed luistert naar de feedback die komt vanaf de bank en laat goed verdedigingswerk zien en onderschept een break.
HvBS laat Lettele zien dat het ook breaks kan lopen. Een mooie bal via keepster Jannike van de Vuurst op Roos van Dijk eindigt vanuit de hoek in het doel. Maar helaas is dit niet genoeg. Een slordige wedstrijd aan de kant van Hvbs eindigt met 27-23 in het voordeel van Lettele.

Volgende week spelen we thuis om 19:30 in de Stormvogel tegen Wasmeer uit Hilversum.


Verslag van onze tegenstander, HV Lettele 25-01-2014

Met een weer volle sporthal de Uutvlog, werd het de hoogste tijd om 2 punten te pakken, ook al i.v.m. de stand op de ranglijst de recente puntendelingen in de vorige wedstrijden, en het zware programma de komende weken.

De uitwedstrijd tegen HVBS was na een zinderende wedstrijd met 23-25 gewonnen hetzelfde doel hadden we zaterdag, we wisten het is een fysiek sterke ploeg en een 6:0 dekking die we moesten slechten. Voor het eerst sinds lange tijd kon iedereen weer fit aan de wedstrijd beginnen, de afspraken waren duidelijk, een evenwichtiger wedstrijdbeeld niet zoveel pieken en dalen in het verloop van de wedstrijd, waarbij ook de lijn doorgetrokken moest worden om z.s.m. over te schakelen van dekking naar aanval omdat op tempo spelen ons handelsmerk is en een gevaarlijk wapen om HVBS te verslaan.

Na vorige week tegen Wijhe 12 keer de snelle tegenaanval te spelen lukte dat nu 10 keer op een score van 27 is dit goed te noemen. Over de dekking kunnen we dan ook tevreden zijn mede weer door zeer goede keepers, vooral omdat de tegenstander niet de oplossingen kon vinden, wanneer de afronding iets scherper was geweest had de score hoger uit kunnen vallen. Daar staat tegenover dat er buiten Inge Klein – Koerkamp die 9 keer gescoord heeft er 6 speelsters 3 keer gescoord hebben waar uit blijkt dat er een teamprestatie is neergezet, waarbij 2 A-jeugd speelster ook een bijdrage hebben geleverd door speel minuten te pakken

Cor van Zijl: de winst was verdiend afgezien van de openingsscore,hebben we de hele wedstrijd voorgestaan, als ik kijk naar de ontwikkeling van de meiden wat voor mij het belangrijkste is, dan geeft dat reden tot optimisme, als ik de vooruitgang zie van onze beide keepers bijv. wat een hele belangrijke schakel is in onze speelstijl, dan is dat goed om te zien.Een stop percentages van 45 % is geen uitzondering.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken