Ga naar hoofdinhoud

2014-01-11 | Auto Smeeing/B.D.C. – HVBS dames 1 | 23-21

Dames HVBS zijn niet overtuigend en verliezen terecht van BDC.

Ondanks beperkte tribunecapaciteit en niet  veel publiek heerst er een goede sfeer op de tribune van sporthal de Beukendal en zijn zoals gebruikelijk de dames met de, niet door iedereen gewaardeerde, ratels weer aanwezig. De derby tussen goede bekenden van elkaar, BDC en Soest kan van start gaan.

De eerste helft start met snel spel van beide kanten. Helaas zorgen de nodige fouten dat de score aan beide kanten wat achterblijft. De eerste tien minuten gaat het gelijk op tot er een score van 5-5 op het scorebord staat. Helaas vergeet HVBS daarna te doen waar het goed in is, en dat is verdedigen. De schutters van BDC krijgen alle ruimte en de keepster van HVBS heeft het nakijken. BDC kan de eerste helft met zo’n 6 goals uitlopen en de gezichten van de dames van HVBS staan op onweer wanneer de kleedkamer wordt opgezocht.

Er lijkt echter een goed gesprek gevoerd te zijn in de rust, want in de tweede helft lijkt HVBS de strijdlust te hebben herwonnen. Er wordt begonnen aan een inhaalslag waarbij Marina de Jong op de middenopbouw zorgt dat er weer gescoord wordt voor HVBS. Puur op karakter weet de ploeg zich uiteindelijk terug te knokken tot een gelijke stand. Zoals wel vaker lijkt dit het maximaal haalbare en neemt Soest toch weer een voorsprong. De verdediging van HVBS blijft de nodige gaten vertonen en de aanvallen zijn onvoldoende afwisselend. Dit in tegenstelling tot BDC dat ook vanuit leuke combinaties naast goals vanaf de opbouw ook vanaf de eerste lijn weet te scoren.

De derby levert na de eerder gewonnen thuiswedstrijd een teleurstellend resultaat op voor HVBS, dat dit met name bij zichzelf zal zoeken. Het wordt afwachten of de ploeg na een aantal matige wedstrijden nog wat hoogtepunten kan laten zien.

Zaterdag 18-01-2014 speelt Dames 1 om 20:00 thuis in Sporthal de Stormvogel tegen Auto van Ewijk/LHC.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken