Ga naar hoofdinhoud

Oprichting
Op 14 mei 1974 werd de oprichtingsvergadering gehouden in restaurant “de Mandemaaker” in Spakenburg. Het toenmalige, voorlopige bestuur bestond uit de volgende personen:
Jan Hammersma, voorzitter;
Riek Hammersma, secretaresse;
Jelleke van der Werff-Kramer, penningmeester
en de leden: Jan Klarenbeek, Wouterus van de Geest, Wim van de Hulst en Nico de Ruiter. In september 1974 werd de plaats van Wouterus van de Geest overgenomen door Jan Rooijmans.

Eerste wedstrijden
Het Nederlands Handbal Verbond, afdeling Utrecht had, na een lange periode van voorwerk door Jan en Riek Hammersma, akkoord gegeven om te starten met jeugdwedstrijden op zaterdag. Handbal was toendertijd geen zaterdagsport en binnen het Handbal Verbond was er ook geen aparte zaterdagafdeling. Dat betekende dat het NHV, afd. Utrecht een zeker risico nam door het sein op groen te zetten en in Bunschoten te starten met een handbalvereniging die alleen op zaterdag zou gaan spelen.

De eerste competitiewedstrijden voor de jeugd werden, dankzij de medewerking van sportvereniging ” Limvio”, in Baarn gespeeld. Al heel gauw kon HVBS de thuiswedstrijden in Bunschoten spelen. HVBS kreeg toestemming om op het “Aral-veldje” te spelen, wat toen nog een geasfalteerd openbare sportbestemming was.

Zaalwedstrijden
In 1973 werd in de gemeente Bunschoten sporthal “De Kuil” gebouwd. Daar werd vanaf het allereerste begin getraind en ook de wedstrijden werden daar gespeeld. HVBS traint nog altijd op donderdag in sporthal “De Kuil” en speelt er wanneer mogelijk de competitiewedstrijden. Maar de meeste competitiewedstrijden worden gespeeld in sporthal “De Stormvogel” in Spakenburg

Veldwedstrijden
Het “Aral-veldje” werd gebruikt tot 1979. In dat jaar werd sportpark “de Vinken” in Bunschoten geopend en kreeg HVBS de beschikking over drie verharde velden. Met de inzet van ontzettend veel vrijwilligers werd er een kantine met kleedkamers gebouwd. In 1984 werd bij het 10-jarig jubileum het clubgebouw officieel geopend. In 2009 is het clubgebouw verkocht aan de toenmalige sportschool “Waltman Gym” en werd het in de jaren die daarop volgden gedurende het veldseizoen deels gehuurd zodat we de kleedkamers konden gebruiken. Momenteel heeft HVBS de beschikking over 2 geasfalteerde velden en wordt er hard gewerkt aan het realiseren van een nieuwe accomodatie met kleedkamers en een kantine.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken